23 de virusuri gripale, confirmate în țara noastră

160
Centrul Național de Referință pentru Gripă, din cadrul Institutului Cantacuzino, a confirmat 23 de virusuri gripale. În acest context, Ministerul Sănătății reco-mandă populației continuarea vaccinării împotriva gripei. Vaccinarea populației la risc se realizează gratuit, în cadrul "Subprogramul de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare".
În perioada 12-18 ianuarie 2009 au fost înregistrate peste 50.500 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și peste 17.000 de pneumonii. Numărul total de infecții respiratorii este cu 2,5% mai mic față de aceeași perioadă a anului 2008.
Medicii constănțeni au identificat, săptămâna trecută, trei suspiciuni de gripă. Pacienții au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Le-au fost recoltate probe serologice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino, din București, pentru confirmarea diagnosticului.
"Suntem abia la începutul monitorizării unui val de gripă care ușor-ușor se abate spre România. Mai avem câteva virusuri în circulație, avem două pentru copii și două pentru adulți", a precizat dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș.
Pentru sezonul 2008-2009 au fost achiziționate de Ministerul Sănătății și distribuite în teritoriu 3.100.000 doze vaccin gripal. Până la această dată, Ministerul Sănătății a realizat vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3.000.000 de persoane din grupele de risc stabilite conform recomandărilor Organizației Mon-diale a Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9671 secunde