30 de medicamente pentru copii și gravide, scoase de pe lista gratuităților

791
Pe data de 19.08. 2008, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a trimis adrese către toate farmaciile prin care erau informate că medicamentele care se pot elibera fără prescripție medicală au fost scoase de pe lista de gratuități.
Cei mai afectați din acest punct de vedere sunt copiii. Un farmacist de la Sensiblu ne-a spus că la gama medicamentelor destinate copiilor s-a umblat foarte mult. Spre exemplu Nurofenul, siropul care nu lipsește din nicio casă, fiind preferabil antibioticelor, se poate achiziționa acum numai contra cost. În cazul unei rețete eliberate de medicul pediatru de câteva sute de lei, 14 lei reprezintă ceva.
Gravidele sunt nevoie să scoată de acum înainte bani din buzunar pentru vitamine și pentru suplimentele de fier, care se eliberează pe timpul sarcinii.
Și în condițiile în care tratamentele erau gratuite, gravidele treceau mai rar pe la medic pentru a-și face analizele și pentru a-și lua vitaminele necesare. Acum, când vor vedea că vor scoate bani din buzunar pentru orice pastilă, vor renunța.
Medicul de familie Adriana Staicu ne-a spus că este vorba de aproximativ 30 de medicamente care nu se mai află pe lista de gratuități: antialgicele și antiinfla-matoarele pentru copii și vitaminele. Conform spuselor ei, aceste medicamente nu au prețuri mari, astfel că ele pot fi suportate de către pacienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9558 secunde