384 muncitori la negru, depistați în doar două zile

155
384 muncitori la negru, depistați în doar două zile - lucratorischelaizolatieexterioar-1372758113.jpg

Articole de la același autor

În numai două zile, cât a durat campania națională de controale ale Inspecției Muncii privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii angajați în construcții, au fost depistați aproape 400 de muncitori la negru. În acest scop, Inspecția Muncii a declanșat acțiuni de control, cu caracter inopinat, controalele efectuate vizând modul în care se respectă prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă.




Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 2.473.900 de lei și 384 de persoane au fost depistate că desfășurau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Pentru muncă fără forme legale s-au aplicat amenzi de 2.100.000 de lei.
La nivel național au fost controlați 1.081 de angajatori cărora le corespund 42.106 salariați. S-au constatat 1.666 deficiențe și s-au dispus 1.729 de măsuri obligatorii cu termene concrete de realizare. Inspectorii de muncă vor urmări îndeplinirea acestora la termenele stabilite.


Pentru 15 angajatori la care au fost depistate mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă, anterior începerii activității, au fost înaintate propuneri de cercetare penală. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislației muncii, din domeniul relațiilor de muncă, au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea duratei timpului de lucru, neacordarea concediilor de odihnă, neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectarea prevederilor din HG nr. 500/2011– privind Registrul General de Evidență a Salariaților, în special a celor referitoare la REVISAL.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5874 secunde