Concurs A fost găsită soluția pentru salvarea delfinilor

364
A fost găsită soluția pentru salvarea delfinilor - marenostrumdelfini-1308148132.jpg

Articole recomandate

Voluntarii ONG Mare Nostrum consideră că amplasarea unor dispozitive acustice pe plasele de pescuit este singura soluție pentru a ține delfinii la distanță. Ei vor distribui, gratuit, 50 de astfel de dispozitive pescarilor constănțeni.
Măsura va fi luată pentru a se evita eșuarea altor delfini pe plajele litoralului românesc. Potrivit Mare Nostrum, în doar o lună și jumătate, au fost găsiți 80 de delfini eșuați. De altfel, cei care observă cadavre ale delfinilor, pe plajă, pot sesiza organizația la linia gratuită Telverde: 0800 800 078 în perioada iunie - septembrie sau online pe site-ul www.delfini.ro.
"Nu ne vom opri numai la moni-torizarea delfinilor semnalați pe plajele constănțene. În perioada următoare vom desfășura o serie de sesiuni de foto - identificare pe mare, pentru colectarea datelor privind populațiile de delfini din Marea Neagră. În baza acestora vom încerca să propunem măsuri de reducere a interacțiunilor negative dintre activitățile umane și delfini", a declarat Marian Paiu, coordonator activități de teren ONG Mare Nostrum.
Corina APOSTU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6244 secunde