A murit Constantin Stroe, directorul DACIA

286

Articole recomandate

Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România și fost director general al Uzinei Dacia, a murit, la vârsta de 74 de ani.


Constantin Stroe a absolvit Universitatea Politehnică din București. Și-a început cariera în industria auto în 1968, când s-a angajat ca inginer la Uzina de Automobile Pitești. În decursul celor peste 30 de ani de activitate, Constantin Stroe a avansat treptat în cadrul companiei, ocupând succesiv funcțiile de șef de atelier, inginer șef și director tehnic.

De numele lui Constantin Stroe se leagă ultimele performanțe importante reușite de FC Argeș, în anii '90, când, din poziția sa de director al Uzinelor Dacia, a susținut echipa, pe care a dus-o în cupele europene.


Cu o echipă care îi avea în componență pe Jean Barbu și Adi Mutu, piteștenii au jucat în Cupa UEFA în sezonul 1998/99, trecând de Dinamo Baku și Istanbulspor, înainte de a fi eliminați de Celta Vigo.

FC Argeș nu mai participase în competițiile continentale din 1981 și, din 1998, nu a mai reușit să revină în Europa.

Constantin Stroe s-a retras de la conducerea lui FC Argeș când Renault a decis ca Uzinele Dacia să nu mai sprijine financiar echipa de fotbal.

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin STROE a fost decorat de statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Pe lângă poziția de la Dacia, Constantin Stroe a fost Președintele Asociației Constructorilor Români de Automobile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3801 secunde