A refuzat tratamentul pentru COVID-19 și a murit. Nu dorea să fie "cobai pentru experimente"

567
A refuzat tratamentul pentru COVID-19 și a murit. Nu dorea să fie

Articole recomandate

Un pacient din Timișoara, care a refuzat tratamentul pentru COVID-19, a murit sâmbătă la terapie intensivă. Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" cu o formă medie a bolii. Le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie "cobai pentru experimente", informează Digi24.


Starea bărbatului s-a agravat și a ajuns la terapie intensivă, unde a murit.


Managerul Spitalului "Victor Babeș", Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că a fost pentru prima dată când un pacient a refuzat tratamentul cu  remdesivir, în ciuda faptului că i s-au explicat beneficiile. Bărbatul a insistat că "nu vrea să se facă experimente pe el".


Pacientul putea fi salvat, dacă medicamentul i se administra la timp, a spus medicul. "Noi nu avem instrumente și nu putem obliga un pacient să ia un tratament", a precizat managerul.


Dr. Cristian Oancea a explicat că unele dintre terapiile folosite la acest spital din Timișoara - care în urmă cu câteva săptămâni devenise renumit pentru rata vindecărilor - chiar au dat rezultate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9313 secunde