A scăzut numărul românilor care primesc ajutoare sociale

221
Datele centralizate la nivelul Ministerului Muncii arată că numărul persoanelor și familiilor care primesc un venit minim garantat, în cadrul programului de combatere a sărăciei și promovare a incluziunii sociale, este în scădere. Cereri au existat, susțin reprezentanții ministerului, dar controalele demarate în luna mai au avut drept consecință reducerea numărului de dosare aprobate sau suspendarea de la plată a altora. "În 2010, un număr însemnat de familii a solicitat acordarea de ajutoare sociale. Astfel, în semestrul I au fost înregistrate cumulat, la nivel național, 34.458 de solicitări pentru acordarea acestei prestații, ceea ce înseamnă o medie lunară de 5.743 de cereri. Trendul a fost însă descendent, în luna iunie fiind înregistrate 3.227 de cereri. Numărul de cereri suspendate sau ieșite din plată a avut o tendință accentuată de creștere în primele luni ale anului și în special începând din luna mai, când s-a demarat acțiunea de control privind modul de aplicare a legislației privind venitul minim garantat. În consecință, numărul de cereri aflate în plată la finele primului semestru a fost în scădere", au precizat reprezentanții ministerului.
Regiunea Sud-Est concentrează, în continuare, cel mai mare număr de ajutoare sociale, iar județele Dolj, Buzău, Galați și Vaslui au înregistrate peste 9.000 de familii care beneficiază de aceste prestații.
În județul Constanța, în luna iunie erau înregistrate 6.810 dosare de ajutor social, cu aproximativ 1.400 mai puțin față de începutul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4566 secunde