Absolvenții de liceu își pot depune actele pentru șomaj

493
2
Absolvenții de liceu își pot depune actele pentru șomaj - someri-1504279723.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de liceu de anul acesta au posibilitatea, în continuare, de a se înregistra ca persoane în căutarea unui loc de muncă, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). 


Conform legii, absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de două luni de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă, se pot înregistra la AJOFM pentru a beneficia de serviciile oferite de către agenție.
 
În vederea înregistrării la agenție, tinerii trebuie să prezinte următoarele documente: act de identitate (copie și original); act de studii și calificare (adeverință de absolvire, certificate de absolvire sau diploma de bacalaureat) în copie și original; adeverință eliberată de medicul de familie din care să rezulte că este clinic sănătos sau apt de muncă cu restricții; adeverință de venituri eliberată de Administrația Financiară. 


Pentru a le crește șansele de a fi angajați, AJOFM le oferă persoanelor în căutarea unui loc de muncă servicii de informare și consiliere care constau în furnizarea de servicii privind piața muncii și evoluția ocupațiilor, evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale, dezvoltarea abilităților și încrederii în sine, instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă și de prezentare la un interviu. 


Trebuie precizat că medierea muncii este activitatea prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de servicii.


Comentează știrea

Gigi
2 septembrie 2017
Bre ...

Sa se inscrie in baza de date pentru gasirea unui loc de munca ... Cu somajul , s-a cam terminat din iulie ...

SPECIALIST
6 septembrie 2017
CORECT

CORECT. SINGURII CARE SE MAI POT INREGISTRA PTR A BENEFICIA DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ SUNT CEI CARE AU AVUT RESTANTE SI ABSOLVENTIIDE STUDII SUPERIOARE /PROFESIONALE

Răspuns la: Bre ...
Adăugat de : Gigi, 2 septembrie 2017
Sa se inscrie in baza de date pentru gasirea unui loc de munca ... Cu somajul , s-a cam terminat din iulie ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde