Actele pe care trebuie să le prezinți la cununie, anul acesta. Reguli noi

403
Actele pe care trebuie să le prezinți la cununie, anul acesta. Reguli noi - acte-1707129555.jpg

Articole de la același autor

Românii care vor să se căsătorească în 2024 trebuie să prezinte mai multe documente, atât la primărie, cât și la biserică. Procedura de înregistrare a căsătoriei la primărie cuprinde, anul acesta, mai mulți pași și o serie de documente.

Viitorii soți trebuie să depună personal o declarație de căsătorie la primăria de care aparțin cu domiciliul. De asemenea, persoanele care urmează să se căsătorească trebuie să declare că nu cunosc niciun motiv de natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei și vor menționa numele de familie pe care îl vor purta. Căsătoria se încheie începând cu a 11-a zi de la depunerea declarației, în acest termen fiind cuprinse atât data afișării declarației de căsătorie, cât și ziua în care se oficiază căsătoria.

Documentele necesare care se prezintă, anul acesta, pentru căsătorie, sunt: actele de identitate, în original, certificatele de naștere, în original și copie, certificatul medical privind starea sănătății, întocmit pe formular-tip, care trebuie să poarte numărul de înregistrare, data certă, sigiliul/ștampila unității sanitare, semnătura și parafa medicului (certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprindă mențiunea că persoana se poate sau nu căsători și documente, în original și în copie, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, dacă este cazul (actul de divorț sau certificatul de deces al fostului soț).

Pentru căsătoria religioasă, este nevoie doar de certificatul de căsătorie civilă și de o adeverință de botez, în cazul în care unul dintre miri nu face parte din parohia unde va fi săvârșită slujba de cununie. În cazul în care a mai existat o căsătorie anterior, preoții pot solicita și un act de divorț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5539 secunde