Administrarea vaccinului Johnson & Johnson, suspendată. Efecte adverse după şase zile de administrare

521
Administrarea vaccinului Johnson & Johnson, suspendată. Efecte adverse după şase zile de administrare - administrareavaccinului-1618331798.jpg

Articole de la același autor

Vaccinul împotriva COVID -19, dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson ar putea să nu mai ajungă în ţara noastră. Administrarea acestuia va fi suspendată în Statele Unite şi, deocamdată, serul nu va mai fi adus în Europa.

Măsura vine după ce au fost raportate unele afecte adverse grave precum apariţia de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate. Deşi aceste simptome sunt rare, ele au provocat îngrijorări suficiente cât să se ia decizia suspendării administrării serului.

Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului anunța că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Johnson & Johnson, alături de cazurile de la vaccinul AstraZeneca.

Patru cazuri serioase de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate după imunizarea cu vaccinul produs de Janssen, filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5772 secunde