X

Adrian Streinu-Cercel, despre secția ATI care a ars la Constanța: „Nu putem să venim cu cerințe de 2022 pentru niște construcții făcute în anii 1960"

676
Adrian Streinu-Cercel, despre secția ATI care a ars la Constanța: „Nu putem să venim cu cerințe de 2022 pentru niște construcții făcute în anii 1960

Articole de la același autor

Prof. Adrian Streinu-Cercel a fost invitatul Sabinei Iosub, vineri seara, la emisiunea În Fața Națiunii, unde a vorbit despre tragedia de la Constanța, acolo unde șapte pacienți bolnavi de COVID-19 au murit într-un incendiu care a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțiose.


"Este o tristețe fără margini. Este un eveniment déjà vu. În fața vieții și a bolii suntem toți egali. Mai ales într-o pandemie, când șansele umanității stau în solidaritate și nu în dezbinare.", a spus Adrian Streinu-Cercel.


"Mă înclin cu tristețe în fața familiilor îndoliate, sunt alături de personalul medical și de salvatorii care au trecut prin această situație extremă. 


Ar trebui să ne vină odată mintea la cap și să avem de-a face cu niște oameni care sunt raționali, să avem niște măsuri, aceleași pentru toată lumea. Să nu schimbăm indicatorii de la o zi la alta, după cum ne place nouă, seara sau dimineața, în așa fel încât să asigurăm acestei populații din România o protecție civilă corespunzătoare pentru o problema de sănătate publică, care se cheamă infecția cu SARS-CoV-2.

Faptul că nu a mers o instalație de semnalizare este una, faptul că prizele nu erau funcționale e cu totul altceva.

Eu am lucrat de nenumărate ori, inclusiv la cabinetul prim-ministrului, să facem o întâlnire cu cei de la IGSU, să stabilim odată care sunt criteriile necesare, minimale, pentru spitalele care sunt vechi în România.

Nu putem să venim cu niște cerințe de 2022, din punct de vedere a așa-zisei preveniri a incendiilor, pentru niște construcții care sunt făcute în anii 1960. Poate ne venim odată în minte și realizăm că acest lucru nu se poate.

Cerem niște lucruri absurde și nu dăm autorizații pentru că nu corespund cu cerințe din 2021. Fraților, unde suntem?", a mai spus Profesorul Streinu-Cercel.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Hepatita C face tot mai multe victime
Pagina a fost generata in 0.2825 secunde