Aeroportul Henri Coandă, aglomerat peste măsură la terminalul sosiri

229
Aeroportul Henri Coandă, aglomerat peste măsură la terminalul sosiri - 10673534110207790125068570370799-1593793206.jpg
Aglomerație mare pe Aeroportul Henri Coandă la terminalul Sosiri. Sute de pasageri care au aterizat vineri cu mai multe curse sosite la intervale scurte s-au înghesuit pe culoarul de ieșire. Cauza este numărul mic de angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) care procesează declarațiile călătorilor, susțin reprezentanții aeroportului. Ei spun că, deși traficul aerian este la 10% din normal, aglomerația din aeroport este comparabilă cu cea din perioada de trafic maxim al avioanelor, conform Digi24.


"Așa arată intrarea în România de la Aeroportul International Henri Coandă. Sunt 2 angajați DSP care procesează declarațiile celor din poze. Înțeleg că au aterizat simultan 7 avioane. Felicitări pentru organizare...", a scris unul dintre pasageri, Horia Lupu, pe Facebook, unde a postat poze cu aglomerația formată pe culoarul de ieșire. 


Șapte curse au aterizat pe Aeroportul Henri Coandă vineri după-amiază, în interval de o oră, potrivit orarului afișat pe site-ul aeroportului.


Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, a declarat pentru Digi24.ro că DSP are doar doi angajați care verifică fiecare pasager în parte (completare/verificare declarație, plus câteva întrebări, semnătură, ștampilă etc.), ceea ce face ca traficul pasagerilor în terminal să fie blocat.


"Personalul DSP este insuficient și nu poate controla pasagerii. Asta în condițiile în care suntem la 10% din traficul aerian normal și crește. DSP cunoaște situația", a afirmat Valentin Iordache.


"Situația este dificilă acum, dar va deveni critică", a mai spus el, în condițiile în care se așteaptă la o creștere a traficului aerian.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4444 secunde