Aexandru Rafila anunță că o tânără de 24 de ani a murit din cauza rujeolei. Victima nu era vaccinată

276
Aexandru Rafila anunță că o tânără de 24 de ani a murit din cauza rujeolei. Victima nu era vaccinată - img-1706632988.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat decesul unei tinere de 24 de ani care a murit din cauza rujeolei, ea nefiind vaccinată.
Rafila mai spune că această boală extrem de transmisibilă a cauzat șase decese în ultima vreme. De asemenea, cu cât vârsta unui pacient este mai înaintată, cu atât boala va fi mai gravă.


„E foarte important să ne vaccinăm copiii şi o să încerc să vă explic de ce pentru că lumea, câteodată, nu înţelege şi în ultimele săptămâni am fost confruntat, în cadrul acestei epidemii de rujeolă, cu mai multe cunoştinţe care au avut copii mari care s-au îmbolnăvit. Dacă noi ne vaccinăm copiii aşa cum trebuie, riscul de a face rujeolă e foarte mic”, a spus ministrul la TVR Info.


În România există un număr mare de copii care nu au fost vaccinați și de asemenea, procentul variază, e de părere ministrul.


„La doza întâi avem în jur de 80% dintre copii vaccinaţi, la doza a doua 65%, înseamnă că sunt cohorte mari de copii nevaccinaţi, şi atunci, în loc să nu faci rujeolă, faci rujeolă, dar nu ştii la ce vârstă faci şi faci la o vârstă mai mare. Cu cât avansezi în vârstă, forma de rujeolă e mai gravă”, a explicat el.


Rafila mai spune despre tânăra de 24 de ani care a murit din cauza rujeolei, că mai avea și alte probleme de sănătate.


Rujeola este „poate cea mai transmisibilă boală din câte există”, iar asocierea vaccinului antirujeolic cu autismul este „o prostie”, asta pentru că există studii ce contrazic aceste tipuri de ipoteze, completează ministrul Sănătății.


„Nu suntem fanatici ai vaccinării, dar ne dăm seama de beneficii”, spune ministrul și îi îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4709 secunde