Agendă sanitară

263
r Reparația tomografului costă 10.000 de euro
Tomograful Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este, în mod clar, depășit. Drept dovadă, aparatul se defectează din ce în ce mai des. Dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, a afirmat că reparația aparatului costă în jur de 10.000 de euro, bani pe care unitatea sanitară nu-i are în prezent. "Trebuie să-l reparăm, vom vedea ce vom face", a spus managerul, adăugând că va mai dura câteva zile până la repunerea în funcțiune a tomografului.
La tomograful respectiv sunt investigați, zilnic, peste 50 de pacienți.

r Casa de Asigurări este datoare Spitalului Județean cu 1,4 milioane de lei
Conducerea Spitalului Județean negociază, zilele acestea, semnarea Contractului-cadru pentru 2010 cu reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța. Dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, a afirmat că va semnala CJAS-ului că suma alocată prin noul Contract-cadru este mică, în comparație cu nevoile reale ale unității spitalicești. Lunar, în cea mai mare unitate sanitară din județul nostru sunt internați peste 5.000 de bolnavi, secțiile cele mai aglomerate fiind Cardiologia, Neurochirurgia, Neurologia. De altfel, spitalul nu a primit toți banii pentru serviciile medicale efectuate în trimestrul I. Astfel, CJAS este datoarea spitalului cu 1,4 milioane de lei.

r Examen pentru atestatele de studii complementare
Ministerul Sănătății organizează, pe 19 mai, examen pentru obținerea atestatelor de studii complementare. Se pot înscrie medici, stomatologi și farmaciști care au finalizat pregătirea teoretică și practică, până la data limită 30 aprilie. Înscrierile se vor face la sediul ministerului, cu excepția celor care vor să obțină atestatul în ultrasonografie generală, care se pot înscrie la direcțiile de sănătate publică din București, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara. Mai multe informații, pe pagina web a Direcției de Sănătate Publică Constanța, www.dspct.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8637 secunde