Agenția de Prestații Sociale dă asigurări că sunt bani pentru alocațiile copiilor și ajutoarele de încălzire

396
Autoritățile locale din mediul rural constănțean au reclamat, de la începutul anului, faptul că sumele aferente ajutoarelor de încălzire a locuințelor ajungeau cu întârziere de la bugetul de stat. Conducerea Agenției Județene de Prestații Sociale (AJPS) Constanța susține că, în prezent, nu mai există astfel de probleme. Mirela Ungureanu, director coordonator al AJPS, a precizat că ultima tranșă a ajutoarelor de încălzire pe luna ianuarie a fost acordată pe 27 februarie și urmează să fie acordate ajutoarele aferente lunii februarie.
În județul Constanța, în iarna care se încheie, au beneficiat de sprijin financiar pentru încălzirea locuințelor aproape 65.000 de persoane, cei mai mulți (peste 44.000) folosind lemne și combustibili solizi. Valoarea prestațiilor sociale achitate, în lunile noiembrie 2009 - ianuarie 2010, este de aproape nouă milioane de lei.
Totodată, directorul AJPS a precizat că nu vor fi probleme generate de lipsa fondurilor necesare pentru plata alocațiilor de stat pentru copii, a indemnizațiilor de creștere și a altor alocații familiale. Pentru luna martie, bugetul alocat la nivel național pentru aceste prestații este de 501,7 milioane de lei și a fost acordat în trei tranșe, iar cea din urmă va ajunge în conturile bene-ficiarilor până pe 27 martie. Pentru județul Constanța, valoarea alocațiilor de stat pentru copii și a celorlalte alocații familiale depășește 16 milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 22 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.5903 secunde