Agenția Europeană pentru Medicamente va avea sediul la București?

175

Articole de la același autor

Guvernul României a depus la sediul Comisiei Europene dosarul de candidatura pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

"Depunerea dosarului de candidatură înseamnă un obiectiv atins, în stadiul actual al procedurilor care vizează relocarea sediului Agenției Europene pentru Medicamente. Am încredere în șansele României de a se califica pentru această selecție, pentru că dispunem de o expertiză substanțială în sectorul medical. Informațiile din dosarul de candidatură susțin cu elemente concrete argumentele noastre că România este pregătită să-și asume o astfel de responsabilitate", a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, citat într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului, locația propusă de România se află în zona de nord a Bucureștiului, chiar în spatele stației de metrou Pipera.

"Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să fie găzduită de o clădire nouă, va avea o suprafață de aproximativ 27.000 de metri pătrați, un centru de conferințe ce poate găzdui 720 de participanți și o excelentă infrastructură IT&C", se arată în comunicatul Executivului.

Comisia Europeană va examina proiectele și va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la data de 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Ca argumente în sprijinul candidaturii, Guvernul afirmă că "România deține o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce privește numărul de absolvenți de școală medicală, iar începând din 2007, un număr de 14.000 de români specializați în medicină și farmacie lucrează în țările Uniunii Europene".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2319 secunde