Ajutați-vă semenii, donați sânge!

255
Ajutați-vă semenii, donați sânge! - sange-1528214586.jpg

Articole de la același autor

Pentru a veni în sprijinul celor care vor să-și ajute semenii și nu au timp s-o facă în cursul săptămânii, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța și Primăria comunei Limanu au găsit o nouă soluție. Astfel, sâmbătă, 9 iunie, între orele 8.30 - 13.30, la Școala Gimnazială nr. 2 din localitatea 2 Mai, va avea loc o acțiune de donare de sânge la care sunt așteptate toate persoanele sănătoase care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Potrivit șefului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă, pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. În schimb, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice.

Cu trei zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. Totuși, în ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor și minimum 500 ml lichide.

Ca și până acum, cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență pentru elevi, studenți și militari. În plus, tuturor li se decontează cheltuielile de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1087 secunde