Ajutaţi-vă semenii! Donaţi sânge!

162
1
Ajutaţi-vă semenii! Donaţi sânge! - sange2-1635358589.jpg
Constănţenii care nu au timp să doneze sânge în cursul săptămânii, sunt invitaţi să facă acest lucru sâmbătă, 30 octombrie, între orele 8.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS). „Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional şi fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament”, a declarat şeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. Solicitarea vine în contextul în care cantitățile de sânge și componente sanguine ale spitalelor din întreaga ţară sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Ca şi până acum, pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3476 secunde