Ajutorul de deces poate fi cerut în termen de maxim trei ani

865
Ajutorul de deces poate fi cerut în termen de maxim trei ani - ajutor-1487350450.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii trebuie să știe că în cazul decesului unui membru al familiei beneficiază de un ajutor de deces în valoare de 2.681 lei. "Banii pot fi, însă, ridicați în termen de maxim trei ani de la data înregistrării decesului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii (CJP), Kristina Mutiș. 


Așadar, cei care din diferite motive nu au reușit să intre în posesia banilor mai devreme, ei nu au motive de îngrijorare, întrucât sumele le vor reveni imediat ce se vor prezenta la CJP. Trebuie precizat că banii sunt primiți doar de acea persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele sau oricare altă persoană care face această dovadă. 


De asemenea, se poate primi ajutor de deces în valoare de 1.341 de lei în cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului. Se consideră membru de familie soțul, copiii proprii, copiii adoptați, copiii aflați în plasament familial sau cei încredințați spre creștere și educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani. 


Pot beneficia de aceste drepturi și copiii incapabili de muncă, dar și părinții și bunicii oricăruia dintre soți. 


Ajutorul de deces cuvenit pentru un membru de familie reprezintă jumătate din cuantumul ajutorului de deces acordat în cazul decesului asi-guratului din sistemul public de pen-sii sau pensionarului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4174 secunde