ALDE: Decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme

322
ALDE: Decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme - 1-1592235175.jpg

Articole recomandate

ALDE susține că decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este "calea sigură spre faliment" a mii de firme din industria ospitalității, adăugând că Institutul Național de Statistică a confirmat "criza" din sectorul HORECA, conform Agerpres.


"Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității! În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania 'face probe' pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreț de către premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignorați", se arată într-un mesaj al ALDE postat luni pe Facebook.


Potrivit ALDE, "dezastrul din economie, dar mai ales cel din industria HORECA, este cât se poate de clar și este confirmat de către Institutul Național de Statistică".


"Chiar dacă guvernanților nu le place să vorbească despre aceste lucruri și le pun la 'și altele', românii trebuie să știe adevărul! Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a scăzut în aprilie față de luna precedentă cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activități: activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-79,8%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-63,2%). Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este și mai dramatică! Activitatea de servicii de piață prestate populației în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate și la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-88,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (-77,9%)", explică ALDE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7519 secunde