Alertă la Constanţa. Cazul infectărilor cu noul coronavirus a explodat!

2660

Articole de la același autor

După mai multe zile la rând, în care numărul cazurilor de COVID-19 depăşea constant 40 pe zi, ieri, a fost înregistrat recordul absolut în ce priveşte infectările, de la debutul pandemiei, în judeţul Constanţa. 53 de cazuri noi au fost raportate în doar 24 de ore şi au fost înregistrate două noi decese.

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a crescut constant în ultimele zile şi a explodat miercuri, după raportările de la începutul acestei săptămâni. De la debutul pandemiei, au fost confirmate 1954 de persoane infectate cu noul coronavirus şi, din păcate, 50 au decedat.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, în prezent, sunt internate 266 de persoane, dintre care 226 din judeţul Constanţa şi 40 din alte judeţe. De asemenea, alte 757 de persoane sunt în carantină la domiciliu, fiind recent revenite din zone cu risc epidemiologic ridicat sau persoane considerate contacţi direcţi ai celor deja confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, 121 de persoane sunt, în prezent, izolate la domiciliu, fiind din cele confirmate, dar externate.

„În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment, au fost confirmate 139 de cazuri de infectare în rândul personalului medical. Este vorba de 45 de medici, 57 de asistenţi medicali şi 37 de angajaţi din personalul auxiliar”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Constanţa. De asemenea, în cursul zilei de ieri, patru angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19. Este vorba despre personal de laborator. Directorul instituţiei, Cristina Schipor, a precizat că au fost luate măsuri de dezinfecţie în spaţiile unde lucrau angajaţii confirmaţi, iar activitatea instituţiei nu a fost afectată.

Spitalele, pe jumătate pline

În prezent, la nivelul judeţului Constanţa, sunt 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19. Din cele 120 de paturi de la Spitalul de Boli Infecţioase, sunt ocupate 76, iar, din cele 100 de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, mai sunt libere 36. Locuri mai sunt şi la Spitalul Municipal Medgidia, unde doar 92 de paturi sunt ocupate din cele 150 rezervate pacienţilor cu SARS-CoV-2. La Mangalia, însă, Spitalul Municipal este aproape plin: din cele 36 de locuri alocate, 34 sunt deja ocupate. Totuşi, deocamdată, nu este nimeni internat nici la Secţia Exterioară Agigea, unde sunt pregătite 74 de paturi, şi nici la Spitalul Militar – Sistem Modular, de pe stadionul Portul, unde sunt 54 de locuri.

În funcţie de solicitări şi prezentări, zilnic, în judeţul Constanţa, sunt efectuate în jur de 300 de teste.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1021 secunde