Alertă lansată de comisarul european al Sănătăţii: "Noul val pandemic Covid s-ar putea combina cu gripa de sezon!"

134
Alertă lansată de comisarul european al Sănătăţii:
Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de COVID-19 la toamnă şi iarnă, a declarat luni comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides, precizând că există o înmulţire "îngrijorătoare" a focarelor, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Oficialul european a atras atenţia de asemenea că nu este loc de complezenţă şi că pandemia nu s-a terminat."Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare în unele ţări", a afirmat Stella Kyriakides la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală.

"În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie", a adăugat ea.

Stella Kyriakides a precizat că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

"Aceste luni ar trebuie să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon", a mai afirmat comisarul european, citează stiripesurse.roPagina a fost generata in 0.2924 secunde