ALERTĂ METEO COD GALBEN de ninsori, lapoviță și viscol, în peste 20 de județe din țară

1985
ALERTĂ METEO COD GALBEN de ninsori, lapoviță și viscol, în peste 20 de județe din țară - craciun-1478945657.jpg

Articole recomandate

De sâmbătă ora 23,00 până duminică la ora 22,00 se vor semnala precipitații în toată țara, iar în vest, sud-vest, centru, nord și nord-est,cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp în zona montană și în Moldova.


Administrația Națională de Meteorologie a emis COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ în nordul și centrul țării, precum și precipitații mixte abundente în nord-est și viscol în zona montană, valabil de sâmbătă la ora 23:00 până duminică la ora 22:00 în peste 20 de județe din România. Anterior, meteorologii au emis și o informare de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona de munte, care va viza întreaga țară, fiind valabilă sâmbătă și duminică.


Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși 50...60 km/h, iar la munte și pe parcursul zilei de duminică și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi rafale de peste 60....70 km/h.

În regiunile nordice și centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiații abundente sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50...60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Anterior, ANM anunțase că de sâmbătă la ora 16.00 până duminică la ora 22.00, se vor înregistra precipitații care vor cuprinde treptat toată țara, începând cu regiunile vestice și sud-vestice. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania și Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși la rafală 50...60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 30 Octombrie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea duminică, la Constanța
Vineri, 21 Octombrie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.8516 secunde