Alina Vasea, numită Femeia Anului 2015, pentru activitatea Asociației "Dăruiește Aripi"

552

Articole de la același autor

Fondatoarea Asociației "Dăruiește Aripi", Alina Vasea este câștigătoarea trofeului Femeia Anului 2015, secțiunea "Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului". Trofeul vine drept o încununare a tuturor proiectelor derulate și coordonate cu succes în cadrul asociației "Dăruiește Aripi".


Alina Vasea este președintele asociației "Dăruiește Aripi" și mamă a trei copii. Aceasta a început să desfășoare activități de voluntariat după ce a aflat despre cazul unui copil diagnosticat cu leucemie, caz ce a impresionat-o. Astfel a decis să se implice și a început ca voluntar în cadrul asociației "Dăruiește Viață", participând activ în consilierea pacienților. Dorind să ajute mai mult la rezolvarea gravelor probleme cu care oamenii se confruntă pe plan local, Alina Vasea a fondat în Constanța, în anul 2013, organizația non-profit "Dăruiește Aripi". Scopul asociației coordonată de aceasta este acela de a lua parte și de a contribui personal la dezvoltarea societății, iar rezultatele o motivează pe deplin.


"Câștigarea unui astfel de trofeu nu poate decât sa mă onoreze! Fac ceea ce îmi place, iar implicarea într-o organizație non profit îmi aduce multe satisfacții personale. Am înființat asociația cu scopul de a oferi un ajutor real copiilor aflați în suferință, iar primirea acestui premiu reprezintă o altă compensație a muncii depuse", susține Alina Vasea.


Asociația "Dăruiește Aripi" este dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. În anul 2015, Asociația "Dăruiește Aripi" a demarat două proiecte de mare impact, "Dăruiește Primul Zâmbet" și "10 eroi la Disneyland". Acestea au venit ca răspuns al unor probleme cu adevărat stringente cu care se confruntă copiii din județul Constanța: dreptul la viață, la copilărie și la îngrijire specializată. Împreună cu voluntarii asociației, "Dăruiește Aripi" a organizat concerte caritabile, ateliere de creație pentru copiii bolnavi, a sărbătorit 1 Iunie ală-turi de micuții pacienți bolnavi de cancer din cadrul Centrului medical "Focus", a colectat cadouri pentru copiii bolnavi și defavorizați din școlile constănțene în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Mai mult, asociația a desfășurat campania de colectare a formularului 230, a participat la International Marathon Bucharest 2015, proiect prin intermediul căruia voluntarii au strâns donații online.


Un număr de peste 500 de pacienți au fost consiliați pentru găsirea altor opinii medicale în străinătate și obținerea drepturilor prin care să le fie plătite aceste tratamente de către stat (Formularul S2 al CAS și Ordinul nr. 50 al Ministerului Sănătății).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5244 secunde