Amenzi pentru proprietarii de porci care îi vând fără acte

285
Amenzi pentru proprietarii de porci care îi vând fără acte - amenzidsv-1538410266.jpg

Articole de la același autor

În plină epidemie de pestă porcină, încă mai sunt crescători din județul Constanța care nu respectă regulile privind măsurile de prevenție, dar și privind vânzarea animalelor. Inspectorii sanitari din cadrul Direcției Județene Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat în ultimele zile numeroase gospodării din mediul rural, dar și ferme.

"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la înstrăinarea animalelor din special porcină fără documente sanitare prevăzute în legislație, nerespectarea normelor și măsurilor sanitare veterinare stabilite pentru pășunatul și adăpostul animalelor în scopul prevenirii sau combaterii bolilor infecto-contagioase, nedeclararea de către deținătorii de animale a obținerii, prin fătare, cumpărare, donație sau în alte moduri, a animalelor, precum și înstrăinarea acestora fără documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor", explică directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Probleme au fost depistate și în magazinele și depozitele alimentare sau în piețe. Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste patru tone de carne și produse din carne, 1.070 kg de produse lactate, 1.454 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 71.000 de lei.

"Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animale și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a completat șeful DSVSA Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4222 secunde