AMENZI, PRODUSE RETRASE DE PE PIAȚĂ ȘI NEREGULI CÂT CUPRINDE! Comandamentul Sezon Estival 2017, la final

957
AMENZI, PRODUSE RETRASE DE PE PIAȚĂ ȘI NEREGULI CÂT CUPRINDE! Comandamentul Sezon Estival 2017, la final - dsv1495469227-1505216373.jpg

Articole de la același autor

Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și-a prezentat astăzi raportul la final de Comandament Estival. Astfel, în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De asemenea, în multe locații s-a observat depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare, folosirea în unitățile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor și utilajelor în stare insalubră, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate 319 sancțiuni contravenționale, în valoare de 716.920 de lei. 


La solicitările IPJ Constanța – SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat acțiuni comune de control în stațiunile Mamaia, Eforie și Venus unde în urma verificărilor efectuate au sancționat contravențional cinci restaurante și o unitate tip fast-food, cu amenzi în valoare de 13.500 de lei. Totodată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 90 de kg produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.În același timp, la solicitările Protecției Consumatorului, echipe de inspectori sanitari veterinari s-au deplasat la unități din stațiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constatate, au aplicat cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei și au retras de la comercializare 1.211 kg de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. 


În perioada mai sus menționată au fost confiscate și retrase de la vânzare 3.302 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Au fost emise cinci ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru patru restaurante și o pizzerie, precum și trei ordonanțe de interzicere a activității pentru două unități tip fast-food și un bufet. 


Ca urmare a eforturilor depuse de către inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care au activat în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea și viața publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1914 secunde