Amenzi usturătoare pentru declarațiile false

373
În ultima săptămână, reprezentanții Corpului de Control din cadrul S.C. RAJA S.A. au continuat acțiunile de control la nivelul abonaților din municipiul Constanța. Ca și până acum, la majoritatea abonaților, verificările au scos la iveală apometre nesigilate, dar și faptul că mulți dintre cei controlați aveau declarate un număr de persoane mai mic pentru calcularea volumului de apă în sistem paușal.
Pe străzile Crișana, 23 August, Nicolae Bălcescu și Bogdan Vodă la aproape toți abonații verificați, gospodării individuale, echipele de control au descoperit că aceștia dăduseră declarații false pentru calculul apei în sistem paușal, dar și pentru calculul apei meteo. La ora verificărilor, reprezentanții Corpului de Control au descoperit că în imobilele respective locuiau și câte 10-12 persoane, deși proprietarii acestora declaraseră pentru consumul de apă doar două sau trei persoane. În plus, la câteva case s-au descoperit branșamente ilegale, pentru a căror execuție nu exista avizul societății RAJA S.A.. Toți acești abonați s-au ales cu procese verbale de constatare în valoare de peste 5.000 lei. La agenții economici verificați din Constanța s-au găsit apometre blocate, ce nu înregistrau consumurile reale de apă potabilă, motiv pentru care acești abonați s-au ales cu sancțiuni de aproape 3.000 lei.
Pe străzile Sălciilor, Amurgului, Bibescu Vodă, Bogdan Vodă și Preda Buzescu, la aproape toate gospodăriile individuale controlate, verificările au scos la iveală că apo-metrele erau nesigilate sau blocate și nu se înregistrau consumurile de apă reale. În urma verificărilor, proprietarii de case s-au ales cu procese verbale de sancționare în sistem paușal, retroactiv pe 18 luni, în valoare de peste 2.500 lei.
În urma acțiunilor de săptămâna trecută, pentru neregulile constatate au fost întocmite procese verbale de sancționare în valoare de peste 10.000 lei.
"Avertizăm pe această cale toți abonații, care trebuie să înțeleagă necesitatea respectării legalității în cazul alimentării cu apă pota-bilă și canalizare, în caz contrar riscând sancțiuni usturătoare și plata în sistem retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă și canalizare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9187 secunde