Anca-Pavel Nedea: "Putem aduce 100.000 de turiști ruși anual"

207
1
Anca-Pavel Nedea:

Articole recomandate

Turistul rus care va renunța să meargă în Turcia sau Egipt va veni în România cu o cultură a serviciilor din aceste țări, inclusiv din Bulgaria, iar noi nu ne putem permite să pierdem competiția cu acestea, a afirmat, ieri, președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, într-o conferință de specialitate, citată de Agerpres.

"România, turistic vorbind, nu mai are voie să piardă oportunități cum este piața Federației Ruse. Dincolo de Moscova sunt 15 milioane de posibili turiști ruși care ar putea ajunge și în România. De actualul context trebuie să profităm acum, pentru că mai târziu nu vom mai avea șanse. O asemenea conjunctură nu o să dureze prea mult. Putem aduce, în următorii doi, trei ani, crescând progresiv și profesionist, până la 100.000 de turiști ruși anual", a precizat Anca Pavel-Nedea.

În prezent, circulația turistică din Rusia pe teritoriul României este de circa 24.000 persoane, iar președintele ANT a precizat, în context, că instituția va acorda sprijin pentru ca reprezentanții industriei să facă business pe piața rusă.

"Trebuie să speculăm acest moment. Să creăm o presiune de cerere de servicii din partea rusă. Federația Rusă este a patra piață turistică a lumii. Cererea, la întâlnirea oficială avută la Moscova cu reprezentanții industriei, a fost completă. De la balneo, litoral, circuite, MICE (turism de evenimente). Trebuie să ne pregătim intens vorbitori de limba rusă cu atât mai mult cu cât segmentul de circuite ar putea atrage mulți ruși cu venituri mari", a declarat Gheorghe Fodoreanu, membru al comisiei de incoming din cadrul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Conform acestuia, în prezent nu avem decât "15 ghizi autorizați pentru limba rusă, dar putem atrage studenți din Republica Moldova care să se specializeze".

Comentează știrea

..........
3 februarie 2016
Rusi

Ce frumos viseaza fata asta. Cred ca o sa vina la rusi, pe superbul si inegalabilul nostru litoral de n-o sa avem unde sa-i cazam

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Social : Cum se obține pașaportul pentru copii
Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Social : Noi certificări pentru Poșta Română
Pagina a fost generata in 1.0961 secunde