Anchetă la Spitalul Cernavodă după ce au dispărut bani din contul unității

1189
Conducerea Spitalului Orășenesc Cernavodă a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia și Direcția de Sănătate Publică Constanța, în cursul zilei de ieri, după ce s-a constatat că din contul spitalului au fost efectuate operațiuni și transferuri de bani nejustificate. Potrivit dr. Gelu Coca, managerul spitalului, operațiunile bancare au fost efectuate cu începere din februarie 2009, situația fiind depistată la sfârșitul săptămânii trecute.
Până în prezent s-a constatat lipsa a aproximativ 350.000 de lei, ne-au spus reprezentanții spitalului, dar nu este exclus ca suma totală să fie mult mai ridicată. Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă, pe perioada căreia doi angajați din personalul TESA au fost suspendați.
Dr. Constantin Dina, director coordonator DSP Constanța, ne-a declarat că după finalizarea anchetei interne va fi realizat și un audit din partea direcției.
Reprezentanții spitalului ne-au mai precizat că unitatea sanitară a fost controlată, în lunile ianuarie și februarie, de Curtea de Conturi, dar operațiunile financiare respective nu au fost depistate.
Spitalul Orășenesc Cernavodă are o situație financiară problematică: datorii la furnizorii de medicamente, materiale sanitare și la utilități de 1,4 milioane de lei, iar salariații nu au primit nici în 2009, nici anul acesta, al 13-lea salariu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Aprilie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.8051 secunde