În plină criză

Angajații români visează doar un loc de muncă sigur

224
Valul de concedieri i-a speriat pe români într-atât încât prioritatea numărul unu este siguranța locului de muncă. Trei sferturi dintre salariați vor să aibă certitudinea că nu vor fi dați afară, deși nu sunt mulțumiți de serviciul lor.
Jumătate din cei 100.000 de angajați, care au participat la studiul Blocului Național Sindical, consideră că nu sunt plătiți pentru cât lucrează și doresc un salariu mai mare. Iar 43% dintre cei chestionați își doresc chiar și plata concediilor luate pentru rezolvarea problemelor de familie.
Însă, aproape jumătate dintre angajați nu știu dacă în contractele lor există prevederi referitoare la viața profesională și viața de familie. Doar 14 % au răspuns că au astfel de reglementări.
Dacă și-ar renegocia contractele, atunci ar cere asigurări medicale, pensii private și criterii clare de promovare. Doi din zece angajați se gândesc și la modificarea programului de lucru sau la asigurarea transportului.
Totuși, ei recunosc că pasiunea pentru jobul lor rămâne în topul lucrurilor care îi motivează, urmată, evident, de salariu. Peste jumătate consideră că banii sunt un factor important.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 02 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Social : Angajamente pentru salvarea Mării Negre
Pagina a fost generata in 1.8653 secunde