Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România

831
Angajatorii spanioli apelează în continuare la firme de recrutare din România - muncitoriconstructiib-1312895471.jpg

Angajatorii spanioli au nevoie de forță de muncă din România și apelează în continuare la firme de recrutare din România, a declarat, marți, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, afirmația fiind confirmată și de reprezentanții companiilor de selecție a lucrătorilor români.

Ministrul Sebastian Lăzăroiu a afirmat că, în ciuda restricțiilor impuse de către Spania, piața forței de muncă de acolo are în continuare nevoie de lucrătorii români, existând un deficit puternic de forță de muncă în anumite sectoare care sunt refuzate de cetățenii spanioli.

După introducerea restricțiilor, începând din 22 iulie, firmele de recrutare din România nu s-au confruntat cu schimbări majore.

"Nu ne-au semnalat schimbări majore. (…) Problemele pe care ni le-au semnalat erau și înainte: mici hărțuieli, uneori sunt descurajați să mai aducă români în Spania", a mai spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

El a adăugat că activitatea firmelor de intermediere din România nu se schimbă foarte mult întrucât este datoria angajatorilor spanioli să solicite permise de muncă pentru românii pe care doresc să-i angajeze.

"Din acest punct de vedere, am făcut apel să se asigure că lucrătorii români sunt protejați, că-și plătesc asigurările medicale și sociale. Știm că în perioada următoare mulți români probabil vor apela mai mult la firme de intermediere. Le-am sugerat (firmelor, n.r.) să opereze în așa fel încât să nu profite nimeni de această perioadă tulbure", a mai spus ministrul Muncii.

Managerul unei firme de recrutare, Niculina Enescu, a declarat, la finalul discuțiilor cu ministrul Lăzăroiu, că angajatorii spanioli continuă să solicite forță de muncă din România.

"În cel mai scurt timp sperăm să găsim modalitățile pentru eliberare permisului de muncă. (…) cred că se urmărește eradicarea muncii la negru și eradicarea celor care au permise de ședere dar nu au un loc de muncă", a spus Niculina Enescu.

În opinia sa, eliberarea permisului de muncă va face mai dificilă angajarea, perioada putând fi prelungită cu aproximativ trei luni.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5967 secunde