ANM asigură fluxul de date pentru avertizările meteo transmise prin Ro-Alert

204
ANM asigură fluxul de date pentru avertizările meteo transmise prin Ro-Alert - skynewsbritainweathersnow4244089-1607620184.jpg

Articole recomandate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va asigura asigura fluxul de date pentru avertizarea cetăţenilor României, în cazul producerii de fenomene meteo extreme, prin sistemul Ro-Alert, scrie joi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pe pagina proprie de Facebook, potrivit Agepres .


"Demersurile comune ale tuturor instituţiilor implicate contribuie la eforturile naţionale în ceea ce priveşte adaptarea la efectele schimbărilor climatice. Este esenţial ca populaţia să fie informată rapid şi eficient atunci când factorii climatici riscă să devină un pericol. Iar analizele noastre ne arată că aceste situaţii apar, din păcate, din ce în ce mai des la noi în ţară. Tocmai de aceea lucrăm continuu pentru ca niciun astfel de fenomen să nu ne prindă nepregătiţi", susţine ministrul de resort, Mircea Fechet.


Conform datelor centralizate, în acest an, până în prezent, ANM a emis 160 avertizări Cod roşu de vreme severă imediată, faţă de 79 pe parcursul anului 2019 şi doar o avertizare, în 2018.


În cursul acestui an, ANM împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) au făcut demersuri pentru interconectarea sistemului Ro-Alert cu sistemul SAM (Sistem Avertizări Meteo) din administrarea Administraţiei, conform cerinţelor tehnice şi de securitate cibernetică furnizate de STS, în scopul transmiterii automate a avertizărilor de vreme severă imediată în formatul CAP (Common Alerting Protocol) specific standardelor de alertare a populaţiei EU-ALERT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7302 secunde