ANM. Informare meteo de SECETĂ EXTREMĂ în Dobrogea

192
1
ANM. Informare meteo de SECETĂ EXTREMĂ în Dobrogea - seceta-1437663065.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii anunță că secetă extremă în zona Dobrogei. Potrivit specialiștilor, la data de 22 iulie 2015, rezerva de apa din sol în cultura de porumb înregistra valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată (SM), puternică (SP) și extremă (SE), în Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Banat, Oltenia, Muntenia și vestul Transilvaniei. În cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și nord-vestul Munteniei, local în centrul, sudul și estul Olteniei, izolat în vestul Banatului, conținutul de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare (AS) și apropiate de optim (ApO).

În intervalul 23 - 29 iulie 2015, prognoza meteorologică estimează o vreme călduroasă, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a țării. Regimul precipitațiilor va fi predominant deficitar, probabilitatea de apariție a averselor fiind în creștere spre sfârșitul perioadei, când, temporar, vor fi posibile ploi locale îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale.

În aceste condiții, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de

intensitate (moderată, puternică și extremă) se va putea menține pe areale agricole extinse din estul, sud-estul, sudul și vestul țării, deficitele cele mai mari de apă în sol semnalându-se în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, sud-vestul Transilvaniei.

"În funcție de evoluția condițiilor meteorologice sub aspectul regimului de

temperaturi și a cantităților de precipitații, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza permanent informațiile privind dinamica fenomenului de secetă pedologică, iar acestea vor fi transmise operațional către autoritățile centrale", se arată în comunicatul ANM.

Comentează știrea

mascatu
24 iulie 2015
UNDE SUNT SISTEMELE DE IRIGATII ?

Ati distrus sistemele de irigații construite de tatucul natiunii si acum vă rugati sa plouă să faceti agricultura , investiti in sisteme de irigații și numai asteptati sa va dea statul român ajutoare 👎 puneti osul la muncă nu la întins mâna !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde