ANM: Stop arderilor necontrolate!

728
1
ANM a emis o informare potrivit căreia începând de astăzi și până miercuri vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 unități. Informarea vizează întreaga țară, iar meteorologii anunță că temperatura aerului va depăși 35 de grade Celsius.
De la începutul anului și până în prezent, pe teritoriul județului Constanța, s-au înregistrat 350 arderi necontrolate, dinamica reprezentând o creștere cu 152%, comparativ cu anul 2010, iar cauza probabilă care a stat la baza producerii acestor evenimente este aruncarea la întâmplare a resturilor de țigară. În acest context, specialiștii ISU "Dobrogea" al județului Constanța fac apel la cetățeni să folosească locurile special amenajate pentru fumat și să se asigure că jarul țigărilor este stins înainte de a le arunca. Numai în ultimele 72 de ore echipajele de pompieri au fost solicitate pentru localizarea și stingerea a 24 de arderi necontrolate cauzate cel mai probabil de aruncarea resturilor de țigară fără a le stinge jarul în prealabil sau de folosirea focului în spații deschise și nesupravegherea acestuia.
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile este interzisă, iar fără obținerea permisului de lucru cu foc de la primărie și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți, potrivit legislației în vigoare se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.


Comentează știrea

10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale
15 martie 2015
10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale

It's funny where we end up in our lives. 10m-40m Width Luxury Double Decker Tent, New Design Party Tent For Sale http://www.partytentforsale.com/10m-40m-width-luxury-double-decker-tent-new-design-party-tent-sale.html

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Economie : Încep demolările pe litoral
Pagina a fost generata in 1.2011 secunde