ANM: Vreme oscilantă şi ploi trecătoare în intervalul 9 - 22 octombrie

231
ANM: Vreme oscilantă şi ploi trecătoare în intervalul 9 - 22 octombrie - vremea-1696865114.jpg

Articole de la același autor

Regimul termic va fi oscilant în decursul următoarelor două săptămâni (9 - 22 octombrie), cu valori termice maxime de până la 28 de grade, în unele regiuni, respectiv minime ce vor coborî şi spre zero grade în zonele montane, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată atât în următoarele zile, cât şi la începutul săptămânii viitoare, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).


În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 16 - 17 grade şi de 6 - 8 grade în cazul valorilor nocturne. În perioada 12 - 16 octombrie vremea se va încălzi semnificativ, iar la nivelul regiunii se va concretiza prin maxime termice de 25 - 26 de grade şi minime de 12 - 14 grade. După data de 17 octombrie, valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 16 - 18 grade şi a minimelor de 8 - 9 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi slabe vor fi posibile după data de 17 octombrie.


La munte, vremea va fi rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6 - 8 grade şi minime în jurul a zero grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 - 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16 - 17 grade. De asemenea, minimele vor ajunge la o medie de 7 - 8 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8 - 10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de zero grade. Temporar, vor fi precipitaţii slabe în zilele de 9 şi 10 octombrie, dar cu o probabilitate în creştere şi după 17 octombrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6219 secunde