ANSVSA: Atenție la produsele de carne congelate! Eticheta trebuie să precizeze data congelării
174
Articole de la același autor
Fenomene extreme la Constanța / 'DUPĂ MIEZUL NOPȚII VA PLOUA CU GHEAȚĂ. NU IEȘIȚI DIN LOCALITĂȚI'
10 Ianuarie 2017
ȘCOLILE DIN CONSTANȚA RĂMÂN ÎNCHISE TOATĂ SĂPTĂMÂNA
10 Ianuarie 2017
NINSORI PUTERNICE VOR LOVI CONSTANȚA. Recomandarea meteorologilor: "EVITAȚI DEPLASĂRILE, DIN ACEASTĂ SEARĂ"
10 Ianuarie 2017
NINSORI ȘI VISCOL DE LUNI SEARĂ, LA CONSTANȚA! "Vom avea două zile cu episoade de vreme severă!"
13 Ianuarie 2017
ȘI UNIVERSITĂȚILE DIN CONSTANȚA RĂMÂN ÎNCHISE, TOATĂ SĂPTĂMÂNA
10 Ianuarie 2017
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat, zilele acestea, o acțiune de informare pentru conformarea operatorilor din industria alimentară, cu privire la datele obligatorii care trebuie puse la dispoziția consumatorului, în cazul comercializării produselor alimentare de origine animală congelate.
Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animală congelat, a indicațiilor referitoare la data producției și la data congelării, reprezintă o etapă în realizarea și asigurarea trasabilității alimentelor pe întreg lanțul alimentar, esențială pentru evitarea unor potențiale riscuri pentru sănătatea publică.
Acțiunea se adresează agenților economici care dețin unități de tranșare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine și vizează obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicațiilor cu privire la data producției și la data congelării cărnii și a peștelui neprocesat congelat.
În cazul cărnii congelate (de porc, pasăre, oaie, capră), a cărnii preparate congelate și a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligația să pună la dispoziția consumatorului atât informații privind data producției cât și informații privind data congelării*.
Ulterior acestei etape, ANSVSA va întreprinde controale oficiale pentru verificarea operatorilor economici privind respectarea obligațiilor pe care le au privind asigurarea trasabilității produselor alimentare de origine animală congelate, prin înscrierea pe etichetă a informațiilor complete.
Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animală congelat, a indicațiilor referitoare la data producției și la data congelării, reprezintă o etapă în realizarea și asigurarea trasabilității alimentelor pe întreg lanțul alimentar, esențială pentru evitarea unor potențiale riscuri pentru sănătatea publică.
Acțiunea se adresează agenților economici care dețin unități de tranșare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine și vizează obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicațiilor cu privire la data producției și la data congelării cărnii și a peștelui neprocesat congelat.
În cazul cărnii congelate (de porc, pasăre, oaie, capră), a cărnii preparate congelate și a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligația să pună la dispoziția consumatorului atât informații privind data producției cât și informații privind data congelării*.
Ulterior acestei etape, ANSVSA va întreprinde controale oficiale pentru verificarea operatorilor economici privind respectarea obligațiilor pe care le au privind asigurarea trasabilității produselor alimentare de origine animală congelate, prin înscrierea pe etichetă a informațiilor complete.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017
Marţi, 21 Februarie 2017