ANSVSA: peste 80 de tone de legume și fructe, distruse. Erau pline de pesticide!

314
ANSVSA: peste 80 de tone de legume și fructe, distruse. Erau pline de pesticide! - 646x4042-1555239510.jpg

Articole recomandate

Peste 80 de tone de legume și fructe provenite din Polonia, Serbia, Ungaria, Spania și Grecia au fost distruse în cadrul Operațiunii "Demetra", anunță ANSVSA, care precizează că au fost verificate 430 de mașini și trei depozite, fiind aplicate 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei.


"Începând cu data de 11.04.2019, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel național pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Acțiunea este parte a operațiunii de control "Demetra", aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competență toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF. Până la această dată au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe și 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei", conform ANSVSA.

Au fost distruse 81,35 tone de legume și fructe: 23 de tone de ceapă uscată din Polonia; 10 tone de morcovi din Ungaria și Serbia; 23,04 tone de mere din Polonia; 200 de kg de usturoi din China; 6,45 tone de cartofi din Polonia; 1,82 tone de ciuperci din Polonia; 6,78 tone de roșii din Spania; 2,2 tone de vinete din Spania; 7,8 tone ardei gras din Spania; 60 de kg de roșii din Grecia.

Dintre neconformitățile sancționate, ANSVSA menționează: lipsa documentelor sanitare veterinare; iginenă necorespunzătoare; lotizare necorespunzătoare (depășirea capacității de depozitare); mijloace de transport necorespunzătoare; lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare); lipsa autorizației de fucționare a depozitului de destinație.

Acțiunea de control a ANSVSA se va desfășura pe toată durata operațiunii "Demetra".


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde