Antena 1 și Antena 3 ar putea dispărea și de pe platforma de satelit a UPC

368
Antena 1 și Antena 3 ar putea dispărea și de pe platforma de satelit a UPC - antena3e1330597779818-1335278162.jpg
Acordurile de retransmisie pentru patru televiziuni ale Antena Group pe platforma de satelit Focus Sat a UPC expiră vineri, reprezentanții celor două companii urmând să se întâlnească pentru discuții miercuri dimineață, a declarat Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, în ședința CNA de astăzi, potrivit Realitatea.net.


Sorin Alexandrescu, CEO al Antena Group, participă la ședința de marți a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pentru a prezenta membrilor CNA diferendul comercial pe care Antena Group și trustul Intact îl au cu compania de telecomunicații RCS&RDS, care a dus la scoaterea, în noaptea de 19 spre 20 aprilie, de pe platforma DTH a televiziunilor Antena 1, Antena 3 și Euforia TV.

Membrii CNA l-au întrebat pe Cornel Marian, reprezentantul UPC, prezent la rândul său la ședința Consiliului, când expiră acordurile de retransmisie ale televiziunilor Antena Group și ale trustului Intact pe platforma de satelit Focus Sat a UPC, iar acesta a spus că termenul este vineri.

Răspunzând unor alte întrebări puse de membrii CNA, acesta a mai spus că "există negocieri" între Antena Group și Intact și UPC și există și "facturi încă neplătite", care vizează "bani mulți".

El a precizat, însă, că nu are mandat de la conducerea UPC pentru a discuta explicit despre situația retransmisiei televiziunilor Antena Group și Intact pe rețelele UPC.

În schimb, Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, le-a explicat membrilor CNA că UPC are un contract cu Antena Group pentru distribuția canalelor. "Distribuția canalelor noastre pe platforma UPC (Focus Sat, n.r.) expiră la două date - pentru patru dintre stații (Antena 1, Antena 3, Gsp TV și Euforia TV, n.r.), la sfârșitul săptămânii acesteia, și pentru o stație (Antena 2, n.r.), luna viitoare", a spus Sorin Alexandrescu.

El a mai spus că UPC și reprezentanții Antena Group se vor întâlni pentru negocieri miercuri dimineață.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că este foarte târziu pentru debutul negocierilor între UPC și Antena Group și trustul Intact și se așteaptă la o situație similară cu cea cu RCS&RDS.

"Există posibilitatea să pățiți la fel (televiziunile Antena Group să fie scoase de pe platforma de satelit a UPC, n.r)", a spus Iorga.

"Negocierile comerciale dintre noi și UPC și dintre noi și Romtelecom sunt într-o altă perspectivă", i-a răspuns Sorin Alexandrescu.

Negocierile dintre Antena Group - trustul Intact și UPC pentru difuzarea televiziunilor sale pe platforma de satelit Focus Sat vin în contextul unor puternice tensiuni ale trustului patronat de familia Voiculescu și o altă companie de telecomunicații - RCS&RDS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6503 secunde