Anunț dramatic în timpul căutărilor disperate ale submarinului dispărut

1133
Anunț dramatic în timpul căutărilor disperate ale submarinului dispărut - arasanjuan2899027001-1511441590.jpg

Articole recomandate

O "anomalie hidro-acustică" detectată la scurt timp după dispariția submarinului argentinian ARA San Juan, în sudul Atlanticului, este investigată acum de salvatorii care verifică încă o dată zona de unde a fost emis semnalul. Șansele ca echipajul submarinului să mai fie în viață sunt minime.


"Anomalia hidro-acustică" sugerează posibilitatea că nava ar fi explodat, au anunțat autoritățile militare din Argentina, potrivit site-ului agenției de știri Dpa.

Totuși, salvatorii verifică chiar acum locul de unde a fost emis acest semnal, în speranța că vor găsit orice indiciu cu privire la submarin.

Anomalia a fost detectată la aproximativ 30 de mile nautice (55 de kilometri) nord de ultima poziție a submarinului și la trei ore după ultimul contact cu echipajul navei, a declarat Enrique Balbi, purtător de cuvânt al Forțelor navale argentiniene.

Anomalia a fost detectată de un institut american care abia acum a informat autoritățile argentiniene.

Rudele membrilor echipajului au criticat autoritățile, pe care le acuză că au amânat inițial căutările din cauza procedurilor administrative și a problemelor de comunicare internă.

Concluzia experților: submarinul s-ar fi scufundat

Chiar și în cazul în care la bord nu a avut loc o explozie, șansele ca echipajul submarinului să mai fie în viață sunt minime.

Marina argentiniană a spus în mai multe rânduri că nu exclude nicio pistă, dar experții spun că eșecul operațiunilor de căutare sugerează că submarinul s-ar fi scufundat și nu mai poate reveni la suprafață din cauza unei defecțiuni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.392 secunde