Apă cu nitrați în fântânile din județul Constanța. Investiții la Hârșova și Cernavodă

430
1
Apă cu nitrați în fântânile  din județul Constanța.  Investiții la Hârșova și Cernavodă - fantana-1467296038.jpg
Nici apa de fântână nu mai e ce-a fost odată. Pe vremuri, apa de fântână era un deliciu pe care mulți dintre noi îl savuram numai atunci când ajungeam pe undeva pe la țară. Acum, aproape toată apa din fântânile din mediul rural nu mai este potabilă, fiind chiar periculoasă din cauza prezenței nitraților.

Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța, numărul surselor de apă cu nitrați este în creștere în județul Constanța. Cu toate acestea, din fericire, numărul de îmbolnăviri a scăzut în ultimii ani, tocmai datorită campaniilor de informare a persoanelor din mediul rural.

"Lipsa canalizării din multe localități și existența acelor fose septice neetan-șeizate, utilizarea necontrolată a îngrășămintelor chimice, dar și depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor de grajd sunt cele mai importante cauze ale poluărilor surselor de apă cu nitrați. Din păcate, calitatea apei potabile a scăzut semnificativ în ultimii ani, dar și mai grav este că se constată o creștere a nivelului de nitrați din sol și din sursele de apă", a declarat dr. Luiza Căruceru, de la DSP Constanța, în cadrul dezbaterii publice organizată, ieri, la Constanța.

Întâlnirea face parte din campania 2016 a proiectului Controlul integrat al poluări cu nutrienți și a fost condusă de reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Au fost analizate cadrul normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile de prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

În cadrul acestui proiect, în prezent, în județul Constanța, sunt în curs de realizare două investiții mari. Este vorba despre platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Hârșova, respectiv Mircea Vodă, împreună cu echipamentul necesar - încărcător frontal, tractor cu remorci, cisternă vidanjă și mașină de împrăștiat gunoi. 

Comentează știrea

costica
1 iulie 2016
opinie

NU RATA ACEASTA OPORTUNITATE!! Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3645 secunde