Apariţie inedită! Nurcă europeană, capturată de cercetători, la vest de Isaccea

90
Apariţie inedită! Nurcă europeană, capturată de cercetători, la vest de Isaccea - nurca-1645534201.jpg

Articole de la același autor

O echipă a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu un angajat al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării – Tulcea, a capturat, marţi, 22 februarie, o nurcă europeană la vest de Isaccea. Aceasta reprezintă cea mai vestică înregistrare recentă a nurcii europene din Rezervația Biosferei Delta Dunării şi în acelaşi timp din România.

Expediţia s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Revizuirea planului de management și a regulamentului RBDD” Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

„Dacă în zona inundabilă Isaccea – Tulcea avem mai multe observații din ultimii 20 de ani la nurca europeană, la vest de Isaccea nu avem informații recente. Anul trecut am realizat o expediție între Cotul Pisicii şi Isaccea pentru identificarea prezentei prin mai multe metode, însă fără succes. La planificarea expedițiilor pentru anul 2022, pentru zona Cotu-Pisicii – Tulcea, am decis să repetăm investigațiile în aceleași zone din anul 2021, considerând de o maximă importanţă dovedirea prezenţei actuale a nurcii europene aici. Pe de o parte, cunoașterea cu mare acuratețe a distribuției nurcii europene dar mai ales ne permite să putem considera (şi a încerca să dovedim în viitor) că nurca este prezentă şi mai departe de Cotul Pisicii (de exemplu Valea Prutului şi Balta Mică a Brăilei)”, a explicat Mihai Marinov, reprezentantul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare „Delta Dunării”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4594 secunde