Apel la tineri să se vaccineze împotriva COVID-19. Campanii în şcoli şi universităţi

Marţi, 04 Mai 2021, 19:17
475
Numărul tinerilor care au decis să facă vaccinul împotriva COVID-19 este încă destul de mic, deşi serul este la liber şi nu mai este nevoie de respectarea categoriilor de vârstă şi nici măcar de programare în prealabil. Autorităţile fac apel la elevi şi studenţi să aleagă să se imunizeze împotriva infecţiei cu noul coronavirus pentru a se proteja pe ei şi pe cei dragi.

Mai puţin de un sfert din populaţia ţării noastre a primit deja o doză de vaccin, iar, în judeţul Constanţa, cifrele sunt chiar mai mici, cu doar aproximativ 19% din locuitori cărora le-a fost administrată prima injecţie cu ser. Potrivit unei analize recente făcute de Comitetul Național de Vaccinare, doar 14.815 tineri din cei 767.585 cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, au primit schema completă de vaccinare, iar 37.277 au făcut prima doză.

Tocmai de aceea, autoritățile caută soluții pentru a-i convinge pe tineri să se imunizeze împotriva infecției cu noul coronavirus. „Fac un apel către tineri de a se vaccina, de a înțelege că vaccinul este singura modalitate de a reveni la normalitate, de a proteja familia, cunoscuții, de a avea libertate”, a transmis directorul Direcției Județene de Sănătate Publică, Cristina Schipor.

Potrivit acesteia, după reluarea cursurilor școlare, vor fi organizate campanii de informare în unitățile de învățământ. „Suntem în discuții cu Inspectoratul Școlar Județean și, probabil, pentru toți tinerii, de 16, 17, 18 ani, care doresc să se vaccineze și sunt la școală, vom merge și îi vom vaccina”, a precizat șeful DSP Constanța.

De asemenea, începând de marţi, 4 mai, caravana mobilă de vaccinare va porni din nou în localităţile mai îndepărtate, pentru a imuniza populaţia greu deplasabilă. Echipa mobilă a fost constituită cu sprijinul Spitalului Militar Constanţa şi va fi folosit serul Moderna. Vaccinarea se face fără programare în prealabil pe platforma naţională. Autorităţile din fiecare localitate vor face tabele cu cei care vor să se vaccineze, astfel încât să fie alocate dozele necesare. Săptămâna aceasta, caravana se va afla în nordul judeţului.

Maraton de vaccinare, la Constanţa

În plus, începând de astăzi, de la ora 8.00, în trei centre din municipiul Constanţa ale Ministerului Apărării Naţionale, va fi maraton de vaccinare timp de o săptămână. Este vorba despre Spitalul Militar Constanţa, de pe bulevardul Mamaia, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, de pe strada Dezrobirii, şi Unitatea Militară nr. 01375 de pe strada Liliacului nr. 1 – 3.

Până marţi, 11 mai, aceste centre vor avea program non-stop. Practic, oricine doreşte să se vaccineze împotriva COVID-19 se poate prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

De asemenea, la celelalte centre de imunizare din judeţ sunt peste 19.000 de locuri disponibile pentru administrarea serului Pfizer, aproape 2.800 de locuri pentru serul Moderna şi peste 1.200 pentru serul AstraZeneca.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1319 secunde