Aperitivul servit nuntașilor la restaurantul "Zorile", infestat cu salmonella

806

Articole de la același autor

Rezultatele parțiale ale anchetei efectuate de Autoritatea de Sănătate Publică a județului Constanța în cazul focarului de toxiinfecție alimentară de la restaurantul "Zorile" arată că a fost vorba despre infecție cu salmonella.
În urma analizelor de laborator, a reieșit că rulada de porc, creierul, buletele de cașcaval și rulada de pui erau infestate cu salmonella grup D. De asemenea, ASPJ Constanța a primit 17 coproculturi de la cazurile de toxiinfecție alimentară, din care 8 s-au confirmat pentru Salmonella grup D.
Restaurantul a fost amendat de Inspecția Sanitară de Stat (ISS). "Am dat o amendă de 2.000 de lei pentru neefectuarea analizelor personalului și o amendă de 6.000 de lei pentru că am găsit germeni peste limita admisă la două din probele recoltate de pe suprafețele de lucru", a explicat dr. Adrian Pavlov, inspectorul șef al ISS.
Săptămâna trecută, zeci de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dar și la unități medicale din Mangalia, București, Brăila și Călărași cu toxiinfecție alimentară, după ce au fost la trei nunți care au avut loc la restaurantul "Zorile", din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7196 secunde