Aproape 500 de bărbați stau acasă și își cresc copiii

176
Aproape 500 de bărbați stau acasă și își cresc copiii - indemnizatiitatici-1490976407.jpg

Articole de la același autor

Agenția Județeamă pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) efectuează la acest moment plata indemnizației pentru creșterea copilului pentru un număr de 5.185 de beneficiari. Dintre aceștia, a precizat purtătorul de cuvânt al AJPIS, Mariana Fătu, 489 sunt de sex masculin. Ca urmare, dacă soția acestuia nu lucrează și nu beneficiază de concediu de maternitate, se va stabili dacă tatăl poate intra în concediu de creștere și îngrijire copil imediat după nașterea acestuia sau dacă va trebui să aștepte 42 de zile prevăzute pentru lăuzie.


Așadar, concediul se acordă începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.


Trebuie precizat că dacă mama nu lucrează și nu a lucrat deloc în cele 12 luni anterioare nașterii copilului, tatăl natural al copilului poate solicita acest concediu de creștere copil de la data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată. 


În concluzie, tatăl poate beneficia de concediu și indemnizație pentru creștere copil de la data nașterii, dacă depune cererea în termen de 60 de zile de la data nașterii copilului. În situația în care termenul de 60 de zile este depășit, va beneficia de concediu și indemnizație pentru creștere copil de la data depunerii cererii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde