Arborii din Constanța, toaletați și corectați de angajații de la Spații Verzi

169
Arborii din Constanța, toaletați și corectați de angajații de la Spații Verzi - arborii-1580333013.jpg
Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au acționat, zilele trecute, în mai multe zone ale orașului, respectiv, CET, Inel II, Tomis Nord și în zona centrală, după ce sute de constănțeni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și asociații de proprietari, au trimis numeroase solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru toaletarea arborilor din zonele în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.          


"Tăierile de corecție se fac cu scopul de ridicare a coroanei și limitarea creșterii acesteia în înălțime, regenerare a coroanei, eliminare risc accidente. Sistemul radicular puternic favorizează refacerea coroanei în timp mai scurt decât în cazul plantării de arbori tineri.


Arborii tineri nu pot fi plantați în amplasamentul arborilor tăiați decât după minimum cinci sau zece ani, în funcție de esența arborilor eliminați, timp în care rădăcinile arborelui tăiat se degradează în mod natural (prin putrezire), iar solul se regenerează. Pe de altă parte, plantarea puieților de arbori se execută în zonele deficitare în vegetație arboricolă sau acolo unde amplasamentul permite", au declarat reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi.


În altă ordine de idei, ca urmare a Legii 292/2011 a asistenței sociale, Primăria Municipiului Constanța acordă ajutoare pentru încălzirea locuinței sub formă de lemne, rezultate din activitatea de taiere a arborilor în declin vegetativ/uscați, în baza dispozițiilor emise de primar, persoanelor cu nevoi speciale sau cu nevoi deosebite. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde