Arhitectul Radu Cornescu, noi precizări despre lucrările la Cazinoul din Constanța

316
Arhitectul  Radu Cornescu, noi precizări despre lucrările la Cazinoul din Constanța - cazino2-1593532215.jpg
Cazinoul din Constanța va căpăta, încet- încet, o nouă față. La acest moment, echipele de muncitori decopertează planșeele pentru ca experții să poată studia structura de rezistență a grinzilor metalice.

Singurele grinzi care s-au păstrat foarte bine și nu necesită înlocuirea sunt cele construite de inginerul Anghel Saligny, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, dar chiar și acestea necesită curățire și revopsire cu vopsea anticorozivă.

"Ne aflăm în faza de decopertare, de scoatere a tencuielilor crăpate. Se lucrează la desfacerea, în anumite zone, a planșeelor. Acum se decopertează planșeele dintre subsol și parter, pentru că s-a observat că multe dintre grinzile metalice de susținere sunt corodate. S-a îndepărtat betonul pentru a se observa care este starea lor actuală, unele vor fi înlocuite, altele vor fi consolidate, dar s-a descoperit că unele dintre ele sunt foarte bune, chiar daca au peste 110 ani", a declarat arhitectul Radu Cornescu.

În același timp, a precizat acesta, au loc și lucrări de demolare a zidurilor neportante care vor face loc astfel, noii configurații ce va oferi o circulație mai lejeră prin funcțiunile care au fost gândite în proiect, conform autorizației de construire emisă de Primăria Municipiului Constanța. Specialistul afirmă că au fost, deja, demolate o parte dintre ziduri, din spațiul restaurantului de la parter și din fosta bucătărie, la fel și scara dinspre nord-est, construită în timpul lucrărilor din anul 1987 și care acoperea ornamentele originale ale Cazinoului.

Totodată, se decopertează șapa și betonul pentru a se afla starea exactă de rezistență a clădirii. În zonele degradate betonul va fi scos, iar apoi vor veni specialiștii care vor efectua o nouă expertiză pentru a face noi completări ale proiectului pentru începerea fazei de restaurare.

Imediat ce aceste lucrări din prima fază a proiectului vor fi finalizate, va începe etapa propriu-zisă de restaurare a simbolului Constanței. Desigur, lucrările vor respecta proiectul avizat, cu grija de a se restaura ornamentele arhitecturale Art Nouveau din anul 1910, atât interioare, cât și exterioare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde