Aromânii participă pentru prima oară la "Eurovisionul" limbilor minoritare și regionale

413
Aromânii participă pentru prima oară la

Articole recomandate

Prin grupul PIRA, armânii/aromânii vor fi reprezentați pentru prima oară la "Eurovisionul" limbilor minoritare și regionale - festivalul Liet International -, eveniment ce se va desfășura, în data de 23 mai, în Leeuwarden (Olanda).

Grupul PIRA este compus din cinci tineri care interpretează muzică modernă în limba armână/aromână, într-o încercare de a apropia tânăra generație de limba și valorile culturale ale comunității de apartenență. În 2018, își vor lansa primul CD cu compoziții proprii.

Pentru armânii/aromânii din România, ziua de 23 mai va avea o dublă semnificație: participarea pentru prima dată la un festival al limbilor minoritare/regionale - prin grupul PIRA - și sărbătorirea zilei lor naționale.

În acest an, festivalul face parte din activitățile desfășurate în cadrul "Ljouwert/Leeuwarden - capitală culturală europeană". A fost organizat pentru prima dată în anul 2002, iar din anul 2006, a poposit în mai multe orașe europene; din anul 2008, se desfășoară sub patronajul Consiliului Europei.

"Liet International" este unul dintre evenimentele principale prin care se promovează limbile minoritare. Ultima ediție, cea din 2017, a avut loc în Kautokeino, Sapmi (în nordul Norvegiei).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5724 secunde