Aruncarea deșeurilor pe domeniul public, sancționată de polițiştii locali

182
Aruncarea deșeurilor pe domeniul public, sancționată de polițiştii locali - gunoaie-1660217577.jpg
În ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat o serie de activități de control pentru verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Oamenii legii au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor sau dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător. În urma verificărilor, s-au aplicat 217 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 148.350 lei.

Potrivit Primăriei Constanţa, printre abaterile constatate menționăm: abandonarea /depozitarea de deşeuri pe domeniu public, în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane etc) și în alte zile decât cele stabilite pentru colectarea gunoiului menajer, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces sau depozitări de deșeuri de orice fel, murdărirea cu orice tip de vehicule sau prin orice mijloace a drumului public cu orice fel de materiale sau substanțe etc.

Pentru a evita încălcarea normelor legale sunteţi rugaţi să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzător deșeurile. Orice fapte ce țin de protecția mediului se pot semnala la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. 

Pagina a fost generata in 0.4283 secunde