Așezământul de la Techirghiol, aproape de inaugurare. "L-am făcut cu creștini"

882

Articole de la același autor

Cu mult suflet și implicare, cu donații și sponsorizări de la oameni de bine, lucrările la Așezământul pentru copii abandonați și femei abuzate "Sf. Arsenie" se apropie, puțin câte puțin, de finalizare. Preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii "Sf. Mina" Constanța, cel care a fost inițiatorul acestui proiect, speră ca așezământul să fie inaugurat până în iarnă, astfel încât să ofere adăpost, îngrijire și iubire micuților și mămicilor aflați în suferință. 


De aproximativ patru ani și jumătate, un proiect care inițial părea de nerealizat, chiar și pentru cel care l-a demarat, se conturează, zi de zi, câte puțin. Așa se face că imobilul de pe strada Victoriei, numărul 17, din orașul Techirghiol, unde urmează să funcționeze un Așezământ pentru copii abandonați și femei abuzate, este ridicat, iar în prezent se lucrează la finisaje, după cum a precizat pentru "Cuget Liber" preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii "Sf. Mina" Constanța. "În acest moment, suntem la stadiul de finisare; am pus gresia antiderapantă peste terasă și în balcoane, iar acum se fac lucrările la interior, se pune gletul pe pereți și urmează să fie montate gresia și faianța în băi. Mobilierul a fost comandat, durează aproximativ două luni realizarea lui, lenjeria a fost achiziționată, iar materialele de care avem nevoie sunt pe șantier", a afirmat preotul Claudiu Banu. 


Mult a fost, puțin a mai rămas, iar preotul nădăjduiește ca până la sfârșitul anului, așezământul să fie inaugurat. E drept, însă, că mai este nevoie de fonduri. Încă de la început, banii nu au fost suficienți, dar din bunătatea și dărnicia oamenilor de bine, a fost adus până în punctul actual. "Vă spun drept, nu m-am gândit niciodată că va fi gata, căci este o clădire mare, costisitor de construit și nu mi-am imaginat că va fi gata vreodată. Dar Dumnezeu a orânduit să fie gata, iar noi suntem acum pe punctul final. 


L-am făcut împreună cu creștini, cu oameni din biserică, din țară, care au simțit la fel ca mine. L-am ridicat din donații și sponsorizări de la oameni, nu am luat nici fonduri de la stat, nici de la primării sau din proiecte", mărturisește preotul Claudiu Banu. 


Odată finalizat, vor mai urma alți pași pentru a putea fi dat în folosință, respectiv obținerea autorizațiilor, acreditarea pentru oferirea de servicii sociale, astfel încât aici să poată fi găzduiți copilași abandonați și femei aflate în suferință. "În funcție de cum ne permite legea, noi dorim să primim copii abandonați în spital. Dar trebuie să vedem care sunt căile legale. De asemenea, așezământul este destinat și femeilor aflate în dificultate, violate, bătute, alungate de acasă, cu copii. Nu va fi un centru de zi, ci permanent. Iar noi vom încerca să le integrăm în societate, să le găsim locuri de muncă. Tocmai pentru că am luat în calcul faptul că vor fi mame cu mai mulți copii, am modificat puțin proiectul și dacă inițial erau 16 camere, am făcut și 4 apartamente cu câte două dormitoare, fiecare cu baie, căci sunt mai practice. Am adaptat proiectul, pentru a fi mai ușor", a detaliat preotul Claudiu Banu. 


Ulterior, așezământul își va desfășura activitatea cu sprijinul voluntarilor. De aceea, preotul Claudiu Banu a demarat deja demersurile pentru găsirea celor dornici să dea o mână de ajutor în îngrijirea micuților și sprijinirea femeilor beneficiare. "Am început să tatonez și cu potențialii voluntari, care să se îngrijească de beneficiari. Mă bazez mult pe voluntari, căci pentru noi, ca parohie, este dificil să angajăm personal. Cred că Dumnezeu va orândui să se împlinească acest lucru", a mai arătat preotul Banu. 


xxx
Cei care doresc să ajute financiar realizarea acestui așezământ, pot dona în contul Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mica, deschis la Banca Românească, RO31BRMA0140014102300000, cont în lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6263 secunde