Astăzi este Ziua Națională a Contabilului Român

329
Astăzi este Ziua Națională a Contabilului Român - astaziesteziuanationalaacontabil-1657625011.jpg

Articole de la același autor

Ziua Națională a Contabilului Român este celebrată astăzi, 13 iulie 2022, în toate județele țării, prin evenimente organizate de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), organismul profesional care gestionează profesia contabilă în țara noastră.


La Constanța, sărbătoarea va avea loc sub sloganul „Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, în cadrul unei reuniuni găzduite de restaurantul „Don Corleone”, din Mamaia, începând cu ora 17.00. Cu acest prilej va fi prezentat Topul local al membrilor CECCAR și vor fi acordate premii.


Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost înființat în urmă cu 101 ani, printr-o lege promulgată în 1921 de regele Ferdinand I. În anii ’30, a devenit una dintre cele mai puternice instituții de profil din Europa, având ca atribuții esențiale standardizarea activității contabile și derularea activității de audit. Organizația a contribuit decisiv, de-a lungul timpului, la afirmarea și consolidarea celei mai importante profesii din domeniul economic, inclusiv prin pregătirea și perfecționarea unei veritabile elite a specialiștilor contabili.


În anul 1992, după înlăturarea regimului comunist, a fost reînființat Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Iar în august 1994, a fost recunoscut ca persoană juridică de utilitate publică și autonomă, cu rol esențial în gestionarea profesiei și în pregătirea profesioniștilor contabili.


Cu acest prilej, cotidianul „Cuget Liber” adresează urarea de la „La mulți ani!!”, tuturor experților contabili, contabililor autorizați și prestigioasei lor organizații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3886 secunde